D.I.Y. lamp: Verzoek plaatje draaien

 

Ons nieuwe hanglampje heeft een kapje van een singletje welke ik vroeger grijs heb gedraaid. Hoe dan hoor ik je denken...

foto 1: Rastine, foto 2: My Scandinavian home en foto 3: Instagram: @tantefrida

De afgelopen tijd valt mijn oog bij Instagram en Pinterest regelmatig op kleine hanglampjes die een kapje hebben wat lijkt op een schoteltje. Ik weet niet wat het was wat mij hierin aantrok, maar misschien is het de kracht van de eenvoud en het formaat waardoor het zo'n schattige uitstraling heeft. En de LED gloeilampen van tegenwoordig zijn ook het aanzien waard zij het dan wel zo nu en dan gedimd.

Een aantal weken geleden at ik bij Restaurant De Beren in Veenendaal en daar hingen grote versies. Niet met iets wat op een schotel of iets lijkt, maar met een strakke plaat als kap aan de fitting en plonk... daar kwam het idee om zelf  iets te maken met een singeltje (45 toeren) als onderdeel. En laat ik daar nog een doos van hebben liggen. 


De gouden/koperen fittingen zijn natuurlijk gewoon te koop, maar als je nog een oude fitting met ringen en een bus chrome goudspray heb liggen, dan weet je wat je te doen staat.
Ik haalde de onderdelen uit elkaar en schoof er stukjes wc rol in wat mij het goud sprayen makkelijker zou maken. In een mum van tijd had ik de onderdelen (en mijn vingers) goud gesprayd en liet het vervolgens drogen.

Bij Snoer & Zo bestelde ik fijne snoertjes om de hanglamp af te maken. De keuze was reuze. Voor deze hanglamp koos ik lichtroze gedraaid snoer en voor een volgend project groen met wit snoer. Het was leuk rondsnuffelen op deze site.

Ik koos voor de single van het iconische duo Modern Talking met hun hit Brother Louie. Helaas was het gat van de single net iets te klein om de fitting er doorheen te halen, maar gelukkig had Koert nog een cirkelboor liggen waarmee ik dat probleem kon oplossen.
Koert hielp me met het instaleren van het snoer in fitting en stekker en...


inmiddels hangt de lamp op zijn plek en geeft het 's avonds fijn licht. Superblij ben ik met het eindresultaat en hoe leuk is het om zo ook een stukje jeugdsentiment te hergebruiken.
De LED gloeilamp zat in een inmiddels op zolder geparkeerde lamp. Deze LED gloeilamp is dimbaar en met behulp van b.v. een stopcontact dimmer kun je eenvoudig de lichtsterkte bepalen.

Zo dat was het voor nu. Ik ben benieuwd wat jullie van het eindresultaat vinden.
Ik wens jullie een fijne dag en tot een volgende keer!Reacties

  1. Hartstikke leuk gemaakt. En zo persoonlijk ook, dat is leuk. Ook een goed kado-idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten