D.I.Y.: Kerstkrans van karton

 

Hoewel het nog volop Sinterklaas tijd is, zit ik met mijn hoofd bij Kerst en had ik zin om een Kerstkrans te maken van karton.
Het eerste idee was een krans uittekenen en deze in zijn geheel uit karton te snijden, maar dan heb je wel een hele grote doos nodig. Dozen hebben we genoeg, maar niet één in een groot formaat dus pakte ik het anders aan.
Op de computer maakte ik een printable met verschillende maten blaadjes en ging aan de slag. 

Het idee was een grote krans voor in de etalage en koos hiervoor wat grotere blaadjes (zie printable aan het einde van de post). Ik knipte de blaadjes uit de printable en trok deze daarna over op karton om ze vervolgens uit te knipen/snijden (ligt aan de dikte van karton, maar denk om je vingers). 


De blaadjes verfde ik gemêleerd groen...


en nadat ik heel wat blaadjes verzameld had, tekende ik met behulp van een ring een grote cirkel op (patroon)papier. Deze cirkel was mijn houvast om de blaadjes goed in vorm te leggen.
Met lijm plakte ik ze aan elkaar en zette ze tijdelijk met een wasknijper vast, zodat het karton goed aan elkaar zou drogen.
Natuurlijk had ik er niet genoeg, want nadat ik één cirkel had, zag ik dat het wat frivoler mocht en kwamen er aan zowel de binnen- als buitenkant nog een rij blaadjes bij.

Hierboven zie je nog een kleinere krans waar ik een enkele rij met kleinere blaadjes maakte. Deze blaadjes tekende ik met witte Posca stift.

Dat is het leuke van zelf maken. Jij zelf bepaald hoe groot iets wordt of welke kleur je het geeft. Het leuke van deze krans is dat je de losse blaadjes b.v. samen met je kind inkleurt of samen met een groep aan de slag gaat met verf of wat dan ook. Je zult verrast zijn hoe leuk het eindresultaat zal zijn.


Inmiddels hangt de grote krans in de etalage te pronken en ben ik superblij met het eindresultaat. Hopelijk worden de voorbijgangers er ook blij van, want the world kan wel wat joy gebruiken toch :-).


Mochten jullie ook een kartonnen krans willen maken en wil je deze printable downloaden, klik dan op bovenstaande afbeelding, klik op de rechtermuisknop en sla de afbeelding op. Open Word, zet de marges op minimaal zodat je de afbeelding op A4 formaat kan plaatsen en gerint kan worden.
Lukt dit niet... stuur gerust een mail naar confetti.happiness@gmail.com en je het als pdf bestand.

Ben je op zoek naar fijne kwasten, verf en (krijt)stiften... bij Verfijnd Veenendaal kun je voor dit en allerlei andere materialen terecht en heb je een vraag dan krijg je het juiste advies (non spon gewoon een hele fijne winkel).

Dan wens ik jullie een hele fijne dag en tot een volgende keer!


Reacties

  1. Echt super leuk geworden en ik ben het
    Met je eens over Verfijnd. Vriendelijk behulpzaam net als jij 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een onwijs leuk idee, super voor dit weekend

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten