Refashion: vest feest


Misschien komt het jullie bekend voor. Eens in de zoveel tijd maak ik op kleding gebied dezelfde fout. Je staat in een kledingzaak en je wordt gepakt door een bepaalde kleur en bij thuiskomst blijkt het je niet te staan. In mijn geval is dat de kleur lichtgrijs. Ik ben er al een paar keer in getrapt en zo ook een paar maanden geleden. Ik kocht nieuwe vesten (2 voor de prijs van bijna 1) en koos voor een donkergroene en een lichtgrijze versie en dacht bij de lichtgrijze kleur... het is weer eens wat anders. Toen ik het lichtgrijze vest aandeed, kwam ik erachter dat ik er weer was ingetrapt. Koert vond het wel leuk en zei wat ik dacht toen ik het vest kocht: het is weer eens wat anders. Maar elke keer als ik het vest aandeed, voelde ik me er niet mezelf in. Tijd voor actie: R E F A S H I O N!
Refashion staat voor een kledingstuk oppimpen naar eigen wens of juist oude kledingstukken samensmelten naar een 'nieuw' kledingstuk zodat je het weer met plezier draagt.


Een tijdje geleden kocht ik bij de Zeeman vrolijk gekleurde kralen in de vorm van een strikje. Eigenlijk kocht ik ze voor Juul, maar ik ging er zelf mee aan de haal. Ik verdeelde de strikjes over het vest en zette ze vast. Het was niet gelijk naar mijn zin en haalde ze er weer af, maar geduld is een schone zaak en poging 2 kondigde zich aan. Opnieuw maakte ik een verdeling van de strikjes en had er nu een beter gevoel bij en zette ze wederom 1 voor 1 vast. Ik werd er blij van en het voelde als een feestje. Van een oud paars vest wat ik nog in mijn kast had liggen knipte ik het boord van de onderkant en de mouwen en naaide dit aan het grijze vest. Mission Completed althans dat dacht ik. Misschien toch ook nog de knoopjes... en zo gingen de grijze knoopjes eraf en kreeg het de paarse knoopjes van het oude paarse vest.


Een tijd terug pimpte ik een oud donkergroen vest met halve cirkels, maar de cirkels lieten hier en daar los, dus haalde ik deze eraf. Bij Echt studio kocht ik een mooi stofje van Soft Cactus en besloot hiervan een enorme kraag te maken. Zo gezegd zo gedaan. Naast de kraag verving ik ook de boorden aan de mouwen. Uiteindelijk kwam deze creatie in de kast terecht. Op de een of andere manier droeg ik het vest niet misschien moest ik zelf wennen aan de enorme kraag of zo. Tot vorige week... eindelijk trok ik het aan en zie hier het eindresultaat.

Voor nog meer Confetti Lab refashion klik hier.

Het is echt een aanrader om het gewoon eens te proberen. Het vervangen van knoopjes is erg makkelijk maar al een leuke verandering aan een kledingstuk. Het is eigenwijs, want uiteindelijk heeft niemand hetzelfde als wat jij aanhebt.

Reacties

 1. Heel inspirerend Liza! Ik ben al jaren van plan om op zo'n saai vestje een keer mooie knoopjes te naaien....toch maar eens gaan doen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn echt prachtig geworden!
  Hier ook genoeg vestjes in de kast, dus wie weet ga ik ze ook onder handen nemen. Ooit ;)
  Liefs,
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo om te gaan met miskopen of om saaie kledingstukken op te leuken! :) Ik ga ook eens in mijn kast kijken, wat ik kan pimpen tot iets leuks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk thema Refashion! Ken het ook echt dat je iets komt waarvan je denk hoe heb ik het ooit kunnen kopen. Alleen ben ik zelf niet zo goed met het refashionen van mijn afgedankte kleding :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten