Feestvreugde


Het zijn echt de kleine dingen die het doen. Zo wordt ik keer op keer blij van het bedenken van een kaartje of ander klein ontwerp ongeacht wat een ander er uiteindelijk van vindt. Gelukkig reageert mijn omgeving vaak enthousiast en moedigt mij aan om er mee verder te gaan.

Deze week was ik niet te stoppen. Zo maakte ik, na een week overgeslagen te hebben, weer een kaartje om rond te sturen om mensen een hart... ik bedoel een vlag onder de riem te steken. Ik tekende op de computer ons huis. Zonder dakrand en glas in lood ramen weliswaar, maar wel met etalage en stokroos. Om te proberen de mensen een glimlach op het gezicht te geven, hing ik aan de kaart een echte vlag uit. Deze vlag is eigenlijk een strikje wat ik maakte van cadeaulint en een oranje draad. Naast de vlaggenmast maakte ik een kleine inkeping waar ik via de achterkant het strikje in kon schuiven, zodat het aan de voorkant een vlag is. Ooh en als het idee dan lukt... kan mijn dag niet meer stuk :-)


De meeste ideeën ontstaan op de gekste tijden. Zo werd ik van de week wakker met in mijn hoofd het stuk ruitzeil wat al een tijd op zolder ligt. Dat kon ik in stukken knippen en een spel van maken in stijl. Vraag me niet hoe... het overvalt mij keer op keer, maar ook nu weer zit de vreugde in kleine dingen. En zo maakte ik van het tafelzeil voor familie en vrienden het Boter, Kaas en Eieren Confetti spel. Dit stopte ik samen met de kaart in een foliezakje wat gelijk de envelop is.


Natuurlijk moest ook de etalage in feeststijl en haalde ik naast het geblokte tafelzeil ook Otje van zolder.

Begin juni is Otje alweer 14 jaar in onze familie. Wij kregen haar een dag na de geboorte van Juul van onze overburen Boekhandel Van Kooten. Inmiddels heeft ze al verschillende keren in deze periode van het jaar de etalage versierd en is ze een beetje van kleur verschoten, maar ze straalt keer op keer weer.

Maandag op Koningsdag komen er nog wat slingers bij voor de Koning en ook op Bevrijdingsdag zwaait ze naar de voorbijgangers.


Om nog meer feestvreugde te creëren, mocht ik van de week last-minute meedenken over een DIY voor CraftKitchen.nl. Het was echt last-minute, maar het is gelukt. Ik maakte van oranje vilt hoesjes voor om b.v. drinkglazen. Het oranje vilt gaf ik met rood/wit/blauw lint een extra feestelijk tintje. Deze, zoals ik dat tegenwoordig noem, easy peasy DIY vind je hier terug op de blog van CraftKitchen.nl

Zo en dan wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend en Konings- en Bevrijdingsdag toe. Ook al is alles anders nu, maar maak er je eigen feest van.

Reacties

Een reactie posten