Mini stolp D.I.Y.


Het idee voor deze D.I.Y. ontstond enige tijd geleden. 2 Jaar terug om precies te zijn tijdens de zomervakantie aan het Como meer. Op de campingtafel lag een vers gekocht stokbrood en een nieuw potje Nutella en ineens zag ik het voor me. Ik zei tegen Koert, Stijn en Juul: "Als het potje leeg is en je het omdraait dan heb je een mini stolp". Waarop Koert antwoordde:"Ja... maar het is nog niet leeg". En gelijk had hij, want hij weet als ik iets in mijn kop krijg dan zou ik in mijn enthousiasme de chocopasta overal opsmeren om het potje zo snel mogelijk leeg te krijgen om mijn idee uit te proberen. Gelukkig was het potje zelfs zonder aansporen snel leeg en gingen we aan het eind van de vakantie naar huis met een verzameling mini stolpen.


Ze zijn erg leuk om kleine vakantievondsten en souvenirs in te presenteren, maar in deze tijd errug leuk om er kleine tafereeltjes in te zetten.

Dit jaar kreeg ik van Zjojes een aantal geweldige houten prikkers van het merk Engelpunt. Toevallig had ik er vorig jaar ook een paar gekregen van Bregje. Er stonden nog een paar ongebruikte mini stolpen op de plank in het lab dus ideaal om mee aan de slag te gaan.
Ook had ik nog in mijn verzameling een aantal kleine berken houten schijven liggen en ook deze zijn zeer geschikt om onder een mini stolp te plaatsen.

In een houten schijf boorde ik 2 kleine gaatjes waarin de prikkers gezet zouden worden. Er moest wel een klein stukje van de prikker af, want anders zouden ze te ver boven de schijf uitkomen.
Een plukje mos liet ik eerst drogen om deze vervolgens op het hout te leggen en de prikkers hun plek te geven. Het tafereeltje is compleet.


Genoeg kleine dingen in huis zo ook een dubbeldekker uit Londen en ook deze kreeg een mooi plekje en staat nu ingesneeuwd in de mini stop.

Zijn jullie ook met leuke dingen bezig?

Ik wens jullie in ieder geval een heel fijn weekend!

Reacties

 1. Zo leuk om bepaalde spulletjes in het voetlicht te zetten!
  Onze Nutellapotten zijn erg groot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gemaakt.
  Wat zijn dat mooie potjes.
  Hebben ze die hier in de supermarkt ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze potjes hebben een inhoud van 200 gram. Volgens mij ook hier in de supermarkt te verkrijgen.

   Verwijderen
 3. Dat zijn leuke potjes, wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk! Dat wordt flink aan de Nutella deze zomer... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken ze als waterglazen tijdens het eten maar dit is natuurlijk veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten