Het huis vol kalenders


Op het moment wordt er heel wat afgeteld en vooruitgekeken. Aftellen naar Kerst met diverse Adventskalenders en ook wordt er rustig aan vooruitgekeken naar een nieuw jaar. Kortom een huis vol kalenders.

In mijn schoen kreeg ik van Niko Niko deze ongewoon vrolijke plan & grow kalender voor 2019.  Met ongewoon bedoel ik dat elk product van Niko Niko vol verrassingen zit. Naast de functie van kalender met mooie illustraties zit de kalender vol bloemen. Het papier waar de producten van Niko Niko gemaakt worden, zit namelijk vol met bloemenzaden.


Dus als er een maand voorbij is, plop je deze eruit en leg je deze in een bloempot onder een laagje potgrond en je laat je verrassen. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de bloemen die ik mag gaan oogsten. Ik zal jullie van mijn oogst op de hoogte houden.

Zoals je kunt zien heb ik de kalender opgehangen, maar bij de kalender zit ook een houten houder. Dat wil zeggen dat als je de kalender liever neerzet je de maanden uit de kalender plopt en ze in de houder schuift. Ook dit zorgt voor een vrolijk geheel.

Meer informatie over deze toffe kalender vind je hier.


Met het aftellen naar Kerst hebben we onze Adventskalenders. Bovenstaande kalender maakte ik voor CraftKitchen.nl en deze hangt inmiddels gevuld bij ons in de voorkamer. Deze kalender gaf ik met stofverf een dip-dye effect. Dit idee ontstond na het zien van deze foto op Pinterest en ik wilde deze sfeer in de kalender terug zien. Door van donker naar lichtgroen kreeg ik het gevoel van een mistig dennenbos. En vinden jullie dat het gelukt is?

Alle informatie over deze Adventskalender vind je hier terug.


En dan de Adventskalenders van Lego. Hier zijn een paar Lego fans dus je snapt wel wat er op het verlanglijstje van Sinterklaas stond... Bovenstaande vangst is van Juul en kijk eens wat voor een leuks uit de Lego Friends kalender komt. Iedere dag vindt ze een aantal blokjes met een kleine bouwtekening wat ze vervolgens in elkaar zet. Dit jaar hebben ze allerlei soorten kerstboomhangers bedacht. Ooh hier worden niet alleen kinderen blij van toch?

En hoe tellen jullie af? Op Instagram zie ik allerlei leuks voorbijkomen en ook op inspiratiebron Pinterest is veel leuks te vinden.

Fijne dag allemaal!

Reacties

 1. Mooi dat dip en dye effect, sfeervol! Ja, Lego is en blijft leuk, ik zou bijna de zolder opgaan om ook weer eens wat te bouwen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn prachtig, jullie kalenders!
  Wij hebben jaren genoten van Playmobil adventskalenders (kerstdiner voor dieren en de postkamer van de kerstman). Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alledrie heel verschillend maar allemaal erg mooi.
  Ik ben in voorgaande jaren creatiever geweest en maakte ieder jaar weer een andere.
  Dit jaar is dit allemaal niet gelukt en kocht ik een mooie houten versie van Meri Meri. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooo Liza wat een toffe! Ik vind je zelfgemaakte echt tof, die gaat op mijn lijstje voor projecten voor 2019. En wat is die van NikoNiko leuk zeg, ik ga eens kijken of ik die voor mijn moeder kan kopen, kan ik er ook een beetje van genieten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel mooi allemaal. De zelfgemaakte springt er wel uit. Maar de Lego kalender is ook leuk, jammer genoeg hadden ze die nog niet toen onze kinderen klein waren (of niet in Nederland?).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten