Lichtpuntjes D.I.Y.


De bovenstaande lichtpuntjes maakte ik vorig jaar als cadeautje voor Thea Reedeker. Een kleinigheid wat in een handomdraai is gemaakt met behulp van een lichtsnoer, mooi papier en confetti ponsen.
Dit idee stopte ik dit jaar als D.I.Y. cadeautje in onze Advenstkalender.


Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een tafelframe waar je allerlei gezellige dingen aan kunt hangen en waarmee je van je eettafel een extra knusse plek maakt. Dit frame is perfect om lichtpuntjes aan te hangen.


Het nodige gereedschap heb ik de afgelopen jaren verzameld waaronder diverse ponsen en een gaatjestang. De blokken Mixed Media papier kocht ik een tijdje terug bij de Action. Met deze materialen plus schaar en een lichtsnoer ging ik aan de slag.- Ik ponste sterretjes en 2 maten confetti.
- Maakte met de gaatjestang een gaatje in het midden van het confetti en de sterretjes.
- Knipte een 'ingang' naar het gaatje zodat het confetti en de sterretjes makkelijk om het lichtpuntje te schuiven is.
- Daarna pakte ik het lichtsnoer, en confetti en sterretjes in als Advent pakketje.


Juul ging er 's avonds mee aan de slag en zorgde voor een sfeervolle lichtslinger.


Ook stopte ik in de Adventskalender een sneeuwballenpakketje met een klosje garen en een naald. Het werd uiteindelijk een sierlijke slinger...


wat samen met de lichtpuntjes zorgt voor het begin van een feest.

wordt vervolgd...


Reacties

  1. Zulke leuke zelfmakers met resultaat om van te genieten samen. Ik kreeg van jou een lichtslinger met afbeeldingen van bergen, zo mooi! Dat tafelframe is aan jou goed besteed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je prachtige kerstslinger die ik vorig jaar mocht ontvangen hangt ook dit jaar weer in de kamer! Nog altijd blij mee. Hopelijk kunnen jullie terugkijken op een paar gezellige fijne dagen. X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten