Dreaming of a White Christmas adventskalender


Elk jaar neem ik me voor om ook een adventskalender te maken, maar elk jaar is het hetzelfde liedje. Door er te laat aan te beginnen werd het keer op keer niets. Vorig jaar dacht ik dat het me zou gaan lukken. Ik bestelde kleine vierkante doosjes bij Stampin Up en beplakte deze met kleine foto's die ik had verzameld op mijn Pinterest bord: Winter Wonderland. Maar de doosjes kreeg ik niet op tijd (naar mijn zin) gevuld.

Vorige week begon er een idee te borrelen waarvan ik dacht dat het me dit jaar zou gaan lukken. Sindskort ben ik in het bezit van een geweldige kaartenmolen en dat was waar het om zou draaien.
Ik kocht vierkante enveloppen bij de Action en de Winter Wonderland plaatjes van vorig jaar printte ik groter uit en plakte deze op de enveloppen. Nadat ik ze in de molen had geplaatst werd ik helemaal blij van de prachtige winterse sfeer in huis en begon ik te dromen van een witte kerst.
Nu moest ik nog hard aan het werk voor de inhoud van de enveloppen. Het idee was dat er in iedere envelop een vlaggetje moest komen wat aan een lint geregen kon worden. De vlaggetjes staan symbool voor het vieren van de dag en na het aftellen tot de kerst heb je uiteindelijk een witte kerst slinger. Ik haakte allerlei soorten driehoeken waar ik de patronen van Pinterest haalde. Een aantal papieren vlaggetjes ontwierp ik zelf en ook knipte ik sterren en maakte met de cirkel punch grote witte confetti.


En het is gelukt! Gisteravond had ik alle enveloppen gevuld en had ik het precies op tijd af. Vandaag haalde ik nog wit lint, want het grijze wat ik had liggen, voldeed niet aan mijn eisen.
Vanavond werd de eerste envelop geopend en is ook het aftellen naar kerst begonnen.


Reacties

 1. Hoi Liza, wat een leuk idee!! Ook ieder jaar neem ik mijn voor om zelf een adventkalender te maken maar voor ik het weet is hel alweer 1 december! 😉😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk Liza!
  Veel advent plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk Liza!
  Veel advent plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Mijn idee ligt te wachten op de plank (naast heel van andere plannen) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! En dit jaar dan ook nog eens op tijd af!! Ben erg benieuwd naar de slinger. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat goed, je hebt wel een adventskalender gemaakt en wat voor een!! Super leuk :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee! En de uitvoering... sfeervol, leuk om de vlaggenlijn te zien groeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee! Ben zeer benieuwd naar de slinger als alle 24 dagen voorbij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk!!!! Ben echt reuze benieuwd naar alle vlaggetjes! Als we eenmaal gesetteld zijn in ons nieuwe huisje ga ik m.b.v. jouw haaknaald en uitleg een poging wagen en wie weet lukt het mij ook om eens een vlaggenlijn te haken :-) Veel advent plezier XxX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten