Mijn kennismaking met Lennie Flennerie


Een tijdje terug maakte ik via Antoinette van Schaik kennis met Lennie Flennerie. Lennie Flennerie is ontwikkeld door Pronty en bestaat uit een aantal producten waarmee je op diverse manieren stoffen kunt verwerken zonder dat je een naaimachine of lijm nodig hebt.
Als eerste maakte ik kennis met de basics: Iron on en Stick on foil. Met de Iron on foil strijk je met het grootste gemak allerlei stoffen accenten op o.a. kleding, kussens e.d. omdat het wasmachine wasbaar is. Met de Stick-on foil, een stevig dubbelzijdig plakmateriaal, kun je weer op een heel andere manier gebruiken zoals ik b.v. hierboven heb gedaan. Aan de ene zijde van Stick on foil plakte ik een stof van Petit Pan en daarna knipte ik, op een manier die we nog van heel lang geleden kennen, een kleedje uit. Deze plakte ik als zitje op een witte kruk. Ook zou je met Stick on foil het idee kunnen gebruiken van het lampenkapje wat ik voor Moodkids maakte.


Met Iron on foil gaf ik één van mijn vesten een nieuwe look. Deze metamorfose liet ik hier zien.


Half december was er een demodag waar ik samen met 8 andere dames aan mocht deelnemen. Na de presentatie kregen we een rondleiding waar we ons vergaapten aan de leukste strijkapplicaties en ander creatief materiaal. In de middag gingen we aan de slag. Met de basics en allerlei stofjes, bandjes, strijkapplicatie's, sjablonen e.d. waren we niet te stoppen. Ik ging aan de slag met een mdf koffie-/theepot (zie boven) van Pronty en Stick on foil. Het eindresultaat laat ik jullie binnenkort zien.

Samen met de 8 andere dames ga ik bloggen voor Lennie Flennerie. Op het blog van Lennie worden jullie op door ons op de hoogte houden van de materialen en wat we ermee maken. Zijn jullie nieuwsgierig geworden kijk dan hier voor de site van Lennie Flennerie of  hier voor het blog waar je al heel wat ideeën kunt vinden.


Tot gauw en nog een fijne week!


Reacties

 1. Wat een leuke ideeën! Vooral de kruk vind ik erg leuk. Gr. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de kruk leuk!!! Maar ook je vest: helemaal geweldig! Echt zin om met de stoffen aan de slag te gaan! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een ideaal middel op bvb. zelfgeborduurde dingetjes om te toveren in een strijkapplicatie !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Ingrid,
   Ik denk dat het een goed idee is om het ook daarvoor te gebruiken.
   Bedankt voor je tip!
   Groetjes,
   Liza

   Verwijderen
  2. Ja, dat gaat heel goed, kan ik al vertellen, en het rafelt niet, zit erg goed vast!

   Verwijderen
 4. Geweldige kruk!
  Dit lijkt me ideaal voor mij trouwens, hoef ik geen ruzie meer te maken met de naaimachine ;)
  Liefs
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé wat leuk. Ik kende het nog niet, maar het ziet er erg goed uit. En heel handig voor mensen die niet zo handig met de naaimachine zijn (ik dus). Ik ben benieuwd naar al jouw creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op kleding had ik het al eens voorbij zien komen maar op meubels... wat een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk blog! om te lezen, bedankt voor het delen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Interessant! Dat vraagt om een workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou dat biedt perspectieven voor mensen die niet goed kunnen naaien maar hier kun je alle kanten mee op. Pascale x

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten