Een beetje van dit en een beetje van dat


Een tijdje terug werd ik verrast door Marlous. Ze stuurde me een kaartje met een illustratie van Ingela P. Arrhenius. Ik vind Ingela zulke leuke en blije illustraties maken... ik word daar ontzettend vrolijk van. Of het nu komt door haar stijl die ik in mijn jeugd vaker tegenkwam of dat het komt door het kleurgebruik... ik ben fan.

De cirkelvormen zijn de nieuwe knoppen voor ons dressoir. Koert heeft ze gemaakt met cirkelvormige zagen die je op de boormachine vastzet. Uit een plank zaagde hij een aantal cirkels (met de boormachine... snap je het nog?) in verschillende maten. Hij heeft er schoefdraad in gezet, zodat ik het af kon maken. De cirkels zijn samen met een kraal (die dient als tussenruimte) geverfd.
Op het moment heb ik een zwak voor geometrische patronen (aangestoken door Ingrid) dus ging ik op zoek naar een mooi plaatje wat ik gebruikte als voorkant. Het plaatje is opgeplakt en afgewerkt met ModPodge. Het dressoir staat momenteel vers in de verf dus ik moet nog even wachten om het geheel af te maken.

Liv' was een tijdschrift van een paar jaar terug. De voorloper hiervan was Living. Een supertijdschrift met mooie reisverslagen, leuke interviews en nog veel meer. Na ongeveer 11 jaar werd het Liv'. In eerste instantie vond ik het allemaal teveel van het goede. Het tijdschrift gaf mij het gevoel dat je in een week op z'n minst op 3 verschillende plekken op de wereld moest zijn geweest. Dat was natuurlijk mijn gevoel.
Vorige week was ik voor mijn werk op zoek naar sfeerbeelden en ik kwam mijn oude Liv's tegen. Ik bladerde ze door en bekeek de Liv' nu anders en ik zag heel veel mooie plaatjes die je meenamen op reis. Uiteindelijk zorgde Liv' voor veel inspiratie.

Groetjes

Reacties

 1. Wat een leuk idee, die knoppen!
  Ben benieuwd naar je dressoir ;), laat je het (ons) zien zodra hij af is?

  Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk! Als alles weer geinstalleerd is, zal ik het dressoir showen :)

   Verwijderen
 2. Hi Liza, ik ben nou wel heel nieuwsgierig naar het eindresultaat... de knoppen zijn in ieder geval al fantastisch!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oww ghi... deze blog had ik dus gemist! :-) Erg gaaf gemaakt die knoppen, echt super origineel.
  Enne, hier nog een ontzettende Ingela-fan! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingela maakt mooie dingen.
  Ik kocht voor dochterlief de memory en ik vind hem zo mooi!
  De knoppen zijn gaaf zeg. Je maakt ze vast niet op bestelling ? ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten