Sommerhus + d.i.y.


Het is weer de tijd van het jaar dat onze woonkamer een twist krijgt. De meubels van de achterkamer gaan naar de voorkamer en andersom. En als de zon ons huis binnenkomt, dan krijg ik het heuse Sommerhus gevoel. Sommerhus is volgens mij Deens voor Zomerhuis. Tja.... soms klinken Buitenlandse benamingen net wat fijner.


Of  het nu een Deens of Zweeds Sommerhus is op Pinterest of de huisjes op de vakantiefoto's van Engeland of Frankrijk... bij al deze huisjes zie ik dezelfde inrichting voor me.

via Pinterest
 foto links: Skonahem  foto rechts: the Socialite Family/Zoé de Las Cases 
In mijn gedachten zie ik aan de wanden allerlei schilderijen en borduursels met bloemen zoals op de inspiratiefoto's hierboven. Lekker nonchalant en luchtig gestyled. 


Als ik ga struinen op zolder en in de kast kom ik van alles tegen wat ik voor ons Sommerhus kan gebruiken. Een oud schilderij met zonnebloemen die eens van de Opa en Oma van Koert is geweest, borduursels van de kringloop, oude tekeningen van Stijn en Juul en een gedroogde bloem die ik opgestuurd heb gekregen. Om onze wandplank goed gevuld te krijgen, ging ik op zoek naar nog meer mooie prenten en schilderijen met bloemen.


Bij Rijksstudio van het Rijksmuseum vind je de mooiste bloemen schilderijen die je gratis als plaatje kunt downloaden. Via Pinterest kwam ik bij  The Navage Patch terecht en ook via hun kun je mooie botanische prenten terugvinden en downloaden. Je print de plaatjes op de gewenste grote en lijst ze in of  je verwerkt ze op een plankje zoals ik op bovenstaande foto hebt gedaan.


In onze schuur nam ik een duik in de bak met hout restanten en vond een aantal bruikbare plankjes waar ik mee aan de slag ging.

Wat heb je nodig:
1. Een plaatje in spiegelbeeld, Gel Medium en een kwast.
2. Smeer het houten plankje in met Gel Medium en plaats het plaatje op zijn kop op het plankje. Wrijf het plaatje voorzichtig en goed aan.
3. Laat dit geheel ongeveer 6 tot 8 uur intrekken om het daarna vochtige te maken en de papieren laag eraf te wrijven. Doe dit rustig aan zodat het plaatje zichtbaar wordt en goed blijft zitten.
4. Waarschuwing... eenmaal begonnen, dan wil je er meer...


of je stopt ze toch liever in een lijst.


Inmiddels is de wandplank naar wens gevuld en zit ik tevreden in ons Sommerhus te genieten alsof ik op vakantie ben.

Ben je ook op zoek naar een kapstok / wandplank zoals je op bovenstaande foto ziet?  Koert heeft deze zelf gemaakt. Na een aantal vragen hierover hebben we een werktekening gemaakt. Mocht je deze werktekening willen ontvangen... stuur een mail naar confetti.happiness@gmail.com en wij zorgen dat onze werktekening in je mailbox terecht komt.

Fijne dag nog!


Reacties

  1. Een hele fijne zomer in je sommerhus (en het is inderdaad Deens voor zomerhuis). Ziet er leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk plekje en geweldig "Sommerhus"!!!!!! En zo mooi je verzameling "bloemen"!!! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leukkk Liza een echt zomerhuis gevoel heb je gemaakt! Vind de kapstok ook een top idee, kun je naar hartelust veranderen ;-)


    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten