Klaar voor kleur met Flexa


Afgelopen zaterdag was het zover. Samen met nog 54 bloggers was ik uitgenodigd voor de Flexa #klaarvoorkleur Bloggersdag. Zoals de meeste van jullie weten hou ik van kleur en laat ik me graag inspireren en ik kan je vertellen ook dit keer kwam ik met een hoofd vol inspiratie en ideeën thuis.


Na een warm welkom mochten we samen aan de slag met het nieuwe product van Flexa: Mooi Makkelijk. Deze verflijn is speciaal ontwikkeld voor het verven van meubels en vloeren (en ik dacht gehoord te hebben ook voor trappen). De verf is een mix van grondverf en aflak in 1 dus erg handig. Het toeval wil dat ik deze lijn laatst tegenkwam bij de Gamma en wist dat ik hiermee aan de slag wilde om onze eetkamerstoelen aan te pakken, dus hoe fijn is het dat je de gelegenheid krijgt om deze verf te mogen uitproberen.


Het Flexa team had Marij van My Attic gevraagd om het e.e.a. te verzorgen voor deze Bloggersdag. Zo had Marij een workshop uitgedacht. Samen met Odet van Flexa zorgde ze voor de Flexa Flea Market. Op de Flexa Flea Market mochten alle aanwezigen een product kiezen om hiermee direct aan de slag gaan. Iedereen was bang voor het Drie Dolle Dwazen Dagen effect van gillende vrouwen, maar het ging er rustig aan toe en zo gingen we met een grote glimlacht op ons gezicht aan de slag met een uitgekozen product.


We kregen eerst de juiste tips aangereikt en die wil ik graag delen:
1. product eerst goed ontvetten
2. product schuren
3. product stofvrij maken
4. en verven maar!


Ook de presentatie van Heleen van Gent  en het verhaal achter en onderzoek naar de nieuwe kleurentrends was zeer inspirerend. Zo leuk om te zin hoe ze dat aanpakken en hoe een kleur van het jaar tot stand komt.

Meer informatie over Colour Futures 2019 vind je hier.


De rondleiding door het Schildersmuseum maakte ook veel indruk. Prachtig opgezet en wat gaan dingen anders tegenwoordig. Hierboven zie je bijvoorbeeld de eerste verfmengmachine. Mooi om te zien, maar hoe blij ben ik dat we bij Thuisin Van Dijk een moderne versie hebben :-)


Inspiratie...


en nog meer inspiratie. Je snapt dat ik met een voldaan gevoel en een hoofd vol inspiratie naar huis ben gegaan.

Van de workshop mochten de potten verf die er stonden onderling verdeeld worden. Ik was met de mengkleur Puur Tijm aan de slag gegaan en nam in overleg deze Mooi Makkelijk pot verf mee.

De kleur Puur Tijm is een mooie heldere donker kleur groen en die past perfect bij mijn kleur idee voor de eetkamerstoelen (wat een geluk). Met deze kleur had ik ook mijn Flexa Flea Market product bewerkt. In de volgende blogpost laat ik jullie het eindresultaat hiervan zien en ook hoe ik mijn eetkamerstoelen te lijf ging (met filmpje) dus... wordt vervolgd!

Willen jullie meer kleur inspiratie...  hier vind je er van alles over.

Fijne dag nog!Reacties

 1. Oh wat leuk! Klinkt als een hele fijne dag. En ik ben benieuwd naar het eindresultaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk blogbericht, morgen komt het blogbericht over Flexa Bloggersdag op mijn blog! Een super gezellige en inspirerende dag was het! Fijne avond! Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige dag en de Flexa Flea Market vind ik zo leuk bedacht.
  Is de Mooi Makkelijk een matte verf?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me absoluut voorstellen dat je een mooie inspirerende dag hebt gehad. XxX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten