Botanische capriolen


Elk project voor CraftKitchen.nl voelt als het begin van een nieuw avontuur. Het is elke keer een uitdaging om met de uitgekozen materialen op zoek te gaan naar inspiratie om uiteindelijk een patroon te ontwerpen voor een zelf te maken product.


Zoals ik al eerder noemde, begint het project met inspiratie. Regelmatig is er al wat aan het borrelen, maar d.m.v. plaatjes wordt het beeld concreter en kan ik mijn collega's achter de schermen laten zien welke kant ik op wil gaan met de voorgestelde materialen.
Tijdens het maken van de presentatie maak ik ook een klein ontwerp voor de duidelijkheid. Daarna ga ik aan de slag en voel ik dat ik in mijn element ben.

Deze keer ging ik met Flaxcord aan de slag en liet ik me inspireren door de huidige Botanische trend. Van het Flaxcord maakte ik een vloerkleed met een ruitpatroon wat ik mee haakte. Deze haaktechniek noemen wordt tapestry genoemd. Het kleed is ongeveer 118 cm x 85 cm geworden en je begrijpt dat er op een gegeven moment een flinke lap op schoot lag.

De werkbeschrijving en het patroon van het vloerkleed vind je op de blog van CraftKitchen.nl.
Voor het eerst maakte ik een filmpje waarin ik zo duidelijk mogelijk laat zien hoe ik het Botanische kleed haakte.


Voor de foto's moest ik heel wat capriolen uithalen, want het vastleggen van het kleed was een flinke uitdaging. Met dank aan Espressobar De Fazant kon ik foto's maken die naar mijn idee volledig passen bij de Botanische sfeer van het kleed. Vanuit allerlei hoekjes probeerde ik zo goed en zo kwaad als het ging het kleed met de omgeving vast te leggen. Uiteindelijke ook nog hoge hoogtes opgezocht. Op een stoel bij Espressobar De Fazant en later thuis in het 'winkeltje' door op de keukentrap te gaan staan. Pffff... volgens mij is het gelukt.


Espressobar De Fazant is niet alleen een leuke locatie voor het maken van foto's. Je kunt er heerlijk vertoeven en de (h)eerlijke koffie en thee is met zorg samengesteld en voor je klaargemaakt. Ook de heerlijke muffins en worteltaart zijn een echte aanrader. Je moet alleen oppassen dat je je vingers er niet bij opeet.


Mocht je in de buurt zijn van Veenendaal ... ga dan zeker even langs bij Espressobar De Fazant. Je vindt hun op de Brouwersgracht 1.


Reacties

 1. Wat een ontzettend mooi kleed Liza! Zal inderdaad een gedoe zijn geweest met zo'n enorme lap op je schoot (Het kleed past trouwens perfect in het sfeertje van de espressobar, hele mooie foto's:-)) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto's zijn geweldig en het kleed ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het vloerkleedje zo ontzettend gaaf gemaakt en ze zou heel goed in onze as nieuwe slaapkamer passen. Ik ga erover nadenken om dit kleedje ook te haken! Bedankt voor je leuke uit-tip in V`daal, volgens mij wonen we aardig bij elkaar in de buurt. :) Fijne dag!

  Lieve-groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! En wat leuk, ik ben nog niet bij de Fazant geweest sinds de verbouwing. Kan ik toch alvast meekijken. Alles is er gevaarlijk lekker. Met een Chai tea of een Cappucino waan ik mij weer in San Francisco. Of Berlijn... of gewoon in Veenendaal... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. SUPERLEUK Liza!!!!

  Enne.....mocht je nóg eens een leuke fotoshoot willen maken, dan kan je ook bij 'Brouwer' héél leuk terecht. Rechts van de De Fazant...☺☺☺.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaaaaaaaf! Heel mooi, Liza. De foto's ook ja :-)
  Groetjes,
  Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten