Oud & nieuw


Een tijdje terug vond ik in een kringloop een geborduurd schilderij met bloemen in prachtige kleuren. De achtergrond vond ik in eerste instantie wat donker, maar ik kon het doekje uiteindelijk niet weerstaan en nam het mee naar huis.
Een aantal weken later bestelde ik bij Studio Inktvis een mooie kaart met het vaasje Liesje van Hella Duijs. Vroeger werd ik door mijn vader en opa altijd Lies genoemd waardoor ik extra voor deze kaart viel. Toen ik deze kaart binnen kreeg en het een plekje in huis wilde geven, viel me ineens op hoe goed de kaart en mijn kringloopvondst bij elkaar paste. Het kleurgebruik was nagenoeg hetzelfde.
In het nieuwe jaar, nadat alle kerst spullen weer naar zolder gebracht waren en ik mijn hertenkop ook naar de zolder verhuisde, wist ik wat de nieuwe plek zou worden van de kaart en het geborduurde schilderij. Samen met wat verse bloemen in de zwarte paperpulp vaas en het papierknip kunstwerk van Denise van Becolorand vormt het een prachtig geheel op onze schoorsteen.


In de laatste weken van 2016 was ik ook druk aan het uitvinden hoe ik planten zou gaan haken voor mijn CraftKitchen project. In mijn hoofd ontwierp ik een Sanseveria en een baby Pilea en ik had het in gedachten helemaal voor elkaar alleen moesten ze nog gemaakt worden. Soms heb je gewoon extra geluk, want zoals het in mijn hoofd zat werden de gehaakte planten werkelijkheid.


Om ijzerdraad werden de bladeren van zowel de Sanseveria als de Pilea gehaakt. Het zorgde voor stevigheid en de bladeren konden naar wens gevormd worden.
Ooh wat ben ik blij met het eindresultaat. Ik maakte zo duidelijk mogelijk een tutorial in beeld en tekst zodat ook andere het zouden kunnen maken en dat kun je hier bij CraftKitchen terug vinden.

Verder ben ik met nog een aantal erg leuke projecten bezig. Sowieso wordt mijn volgende CraftKitchen project een breiproject en daar zien jullie binnenkort meer van en ook voor Moodkids.nl heb ik iets op de planning.
Ook ben ik aan een nieuwe baan begonnen dus 2017 is voor mij goed van start gegaan.

Is jullie jaar ook goed begonnen?

Ik wens jullie een fijne dag!

Reacties

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, het is je zo gegund! Mooie combinatie van je spullen op je schouw. De kleuren van de bloemen komen mooi uit op de zwarte achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan. Eerlijk gezegd ben ik jaloers op je stilleven en je gehaakte planten. Ik heb inmiddels een viertal mooie dames van Hella Duijs in huis, maar ben dan ook een fan van vazen. Zo'n afbeelding aan de muur is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super begin van het jaar voor jou Liza, PROFICIAT, het is je zoooo gegund!! In alles wat je doet ben je altijd een en al enthousiasme, de meest originele ontwerpen komen uit je handen, daarom verdien jij dit héél erg. En wat een eer dat ik aan je muur hang tussen al die mooie bloemwerken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk, ik ga zeker de baby Pilea mhaken! :) Bedankt voor het delen!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt. Gefeliciteerd! Het geborduurde schilderij vind ik geweldig en staat perfect zo samen met de rest!
  Je gehaakte plantjes zijn ook erg goed geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten