Happy Home


Deze blogpost een combinatie van onderwerpen die vallen onder Happy Home. Het nieuwe boek van Charlotte van Rice, de plek waar ik mij thuis voel en een winkel waar ik elke keer weer blij van word en je spullen tegenkomt om je Home Happy te maken.


Een paar weken geleden was het feest bij Kitch Kitchen. Het nieuwe boek van Charlotte Hedeman Guéniau werd er gepresenteerd. Charlotte startte met haar man in 1998 Rice. Een bedrijf wat staat voor vrolijke (interieur) producten die op een eerlijke manier worden gemaakt. 

Charlotte bracht al eerder boeken uit. Happy Home is inmiddels een boekenreeks waar Charlotte haar Rice visie in huis en tuin toepast. Nu wordt Happy Home, Everyday Magic for the Family Kitchen uitgebracht en ook dit boek is een waar feest. Lekkere gerechten en bijbehorende decoratie maken waar je samen mee aan de slag kan gaan en van kunt genieten.


De producten van Rice vind ik zelf een feestje en je vindt dan ook het e.e.a. bij ons in huis. Het was dus geen straf om een uitnodiging te krijgen voor de boekpresentatie en ik ging er graag voor naar Amsterdam.

We werden onthaald door Arda en Thess en ze verwenden ons met lekkere hapjes die gemaakt waren volgens recepten uit het nieuwe boek. Het was verrukkelijk. Met de feestdagen ga ik me zeker wagen aan het maken van de Sponge Lemon cake uit het boek... echt een aanrader.
Naast lekkere recepten staan er ook leuke D.I.Y.'s in en daar ben ik, zoals jullie weten, altijd voor te porren.


Zoals ik al eerder noemde, werd het feest gehouden bij Kitch Kitchen in Amsterdam. Deze winkel is voor mij en mijn vriendinnen een waar feest. Bij binnenkomst word je gelijk door allerlei producten geprikkeld en moet je even de tijd nemen.
De winkel heeft een metamorfose ondergaan. Het is nog steeds een waar kleurenfestijn, maar minder kitsch dan voorheen. Alle muren werden voorzien van prachtige kleuren uit de collectie van IJM. Er zijn veel kleuren gebruikt, maar toch straalt het geheel een bepaalde rust uit.


Wat een bijzonder leuke producten kwam ik hier tegen. Alles net even anders dan je gewend bent. Leuke lampen die gemaakt zijn waslijn draad en ook waande ik me in een ware jungle. Kortom een ware belevenis. Ik heb mijn ogen uitgekeken en ontzettend genoten van mijn bezoek aan Kitsch Kitchen.


Happy home is toch zeker de plek wat ik mijn thuis mag noemen. Ons huis is kleurig, maar geen kleurbom. Heerlijk vind ik het om kleur te spelen en combinatie's te maken, maar toch een bepaalde rust te creëren . Koert, Stijn en Juul hoeven niet bang te zijn dat als hun thuiskomen het hele huis weer veranderd is, maar er wordt wel zo nu en dan geschoven. In het voorjaar staat het lage zitgedeelte in de voorkamer en de eettafel in de achterkamer en in de herfst draaien we de boel om.Wat wel zo nu en dan een verrassing is, zijn de kussens op de bank. Als ik een leuk stofje of patroon tegenkom, kan het maar zo zijn dat er ineens een nieuw kussen op de bank ligt.
Mijn nieuwste aanwinsten zijn het bloemetjes kussen wat ik maakte van stof van Bibelotte en het gebreide kussen. Het patroon voor het gebreide kussen ontdekte ik bij de Finse Tiina. Op haar website laat ze gebreide patronen zien, waar zij kousen van maakt. Met byClaire softmix breide ik een gedeelte van het patroon. Misschien had je er al iets van voorbij zien komen op Istagram. Het kussen is af en wat ben ik, en gelukkig ook de rest van de familie, er blij mee.


Een tijdje terug kregen we voor CraftKitchen.nl een opdracht om met de nieuwe en bestaande byClaire softmix kleuren een product te maken wat als interieur decoratie te gebruiken was. Ik liet mij inspireren door Pinterest en de Finse Tiina. Ik maakte een ontwerp voor een LED lamp hoesje. Een hoesje die om zo'n nieuwerwetse LED lamp zou passen die niet te warm wordt.


Samen met een vrolijk snoer van Snoerboer maakte het geheel compleet en maken ook deze lampen onze Happy Home compleet.

Klik hier voor het patroon en tutorial op de blog van CraftKitchen.nl.

Ik wens jullie een fijn en Happy weekend!

Reacties

 1. Mooi kijkje in de inspirerende winkel en in je huis, fijn weekend Liza!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben fan van je kussen en de lampenkapjes (en de poster met vogels)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn mooie kleurrijke accessoires geworden. Staat mooi zo bij jullie in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie huis ziet er echt uit als een Happy Home, heerlijke kleurtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig Liza xxx En altijd inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al veel gezien binnen mijn Led carrière, alleen nog geen gebreide lampen sokjes XD. Wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten