Flexa Kleurtesters: Spelen met kleur in je interieur


Een aantal weken terug werd ik benaderd door Flexa of ik misschien hun kleurentesters wilde uitproberen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want wij zijn niet bang voor kleur en testen dus gingen we aan de slag. 

Om een kleur te kiezen ben je meestal met kleine kleurstaaltjes in de weer om te zien wat je mooi vindt en als dan eenmaal de verf op de muur zit, komt de kleur op de desbetreffende plek niet uit zoals je had gehoopt. Dit heeft met de lichtinval van de ruimte te maken en blijft het kiezen aan de hand van een kleurstaatje lastig. Om dit probleem voor te zijn heeft Flexa sindskort van hun Creations collectie kleurentesters. Deze kleurentesters zijn kleine flacons met een ingebouwd rolletje waarmee je een kleur eenvoudig op de desbetreffende plek kunt aanbrengen, zodat je gelijk kan zien of het is wat je had verwacht.


We kozen voor de kleuren Sweet desire, Vintage blue en Fiesta Latina en samen met Juul ging ik aan de slag. We deden niet moeilijk en rolde de kleuren 1 voor 1 op de muur, maar het kan natuurlijk ook zoals Yzette het deed. De kleuren waren stuk voor stuk mooi, maar de roze Sweet desire kwam het best uit bij het grijze dressoir.


Afgelopen donderdag was het zover en was onze achterkamer net een kameleon... de muur ging van van okergeel naar fris roze.


Hierboven zie je nog een voor en na. Het blijft leuk om te zien wat kleur met een ruimte doet en dat je met een emmer latex als snel een 'nieuw' huis hebt. Wij zijn allemaal blij met het eindresultaat. Ook de mannen zijn van deze roze tint gecharmeerd. Hoewel we de okergele kleur ook erg mooi vonden, ben ik blij met het resultaat van Sweet desire. Het frist lekker op en maakt de ruimte een stuk lichter.

Ben je ook enthousiast geworden? De kleurentesters zijn in 35 kleuren verkrijgbaar bij de bouwmarkt voor 1,99 € en vanaf 11 april ook online te bestellen. Klik hier voor de kleuren en meer informatie.

Succes en een fijne dag!


Reacties

 1. Ze hebben een goeie aan jou, dat je dat durft en leuk vindt. Ik houd het altijd graag bij iets wat ik nou eenmaal mooi vind. Spannend. Maar het resultaat mag er zijn.
  Allebei de foto's zijn mooi trouwens. En ja...zo heb je eenvoudig een ander huis.
  Leuk dat je de knoppen van je kastje ook hebt veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oker is ook zo 2015 ;-)
  Mooi en een fijne (lente-)kleur! En handig die kleurentesters.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! En gelijk andere knoppen op de deurtjes en andere kussens. En het roze maakt inderdaad ruimer, al was geel ook niet gek geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi geworden! Die roze hebben we ook op 1muur in onze slaapkamer met daarnaast antraciet, een hele mooie combi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga deze even onthouden! Het eindresultaat is trouwens prachtig geworden, het oogt inderdaad een stuk ruimer en ook wel wat rustiger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor vind ik mooi maar na ook zeker. Frissere uitstraling zo voor de zomer. Wat een likje verf zoal niet doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf geworden Liza! Heel mooi om te zien wat kleur doet en wat leuk dat je meteen je kussens en deurknopjes hebt aangepast! En dankjewel voor het linkje naar m'n blog Liza, lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had je blog even gemist met het uitgebreide resultaat, maar wat is het mooi geworden!
  Echt prachtig!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten