Workshop Caroline Ellerbeck bij Elle Aime


Afgelopen zondag deed ik mee aan de workshop van Caroline Ellerbeck bij Elle Aime. Het was leuk en inspirerend. Caroline begon met een soort tekenspel. Zij riep iets en wij moesten dat dan tekenen. Het was leuk om te zien hoe iedereen het op zijn eigen manier tekende. Daarna gingen we aan de slag aan de hand van een thema wat je zelf bedacht. De bedoeling was om het thema uit te werken in kleine tekeningen die later op een stokje werden geplaatst. Deze stokjes waren bedoeld om te gebruiken als b.v. decoratie voor op een taart of cakejes.


We waren met 10 deelneemsters en we waren ieder op zijn eigen manier lekker bezig. Het was leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen creaties maakte met een zwarte fijnschrijver op wit papier en wat de kracht van zwart /wit is. Caroline leerde ons om vooral te doen en zeker niet bang zijn om een fout te maken. Deze wijze woorden had ik al eens eerder gehoord van een oud collega.
Na een tijdje kwam Caroline met het idee om 3d te gaan werken b.v. het papier te vouwen en het dan op het stokje vast te maken. De leukste dingen werden in elkaar gezet. Ik moest denken aan een bloem met een bijtje (wat een vlindertje werd) en ging op bovenstaande manier aan de slag.
Het was de moeite waard en het was voorbij voor we er erg in hadden.

Wil je meer weten over Elle Aime en de verschillende workshops die worden gegeven? Kijk dan hier.
Wil je meer weten over Caroline Ellerbeck haar werk? Kijk dan hier en schrijf je in voor haar nieuwsbrief, want die is de moeite waard om te krijgen.

Fijne avond en tot gauw!

Reacties

 1. Fijne workshop! Die wijze woorden zeg ik meermaals tegen mijn leerlingen als ik merk dat ze aarzelen om iets op papier te zeggen of vastzitten in een opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! En dat in mijn stad....ik ken het niet maar ga gauw eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, Elle Aime is zo leuk en Lisa is super aardig. Wat leuk dat je ook een workshop hebt gevolgd, ik heb dat laatst ook gedaan en vond het super. Het ziet er leuk uit en fijn dat het geslaagd was!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk zeg! Ook echt iets voor jou ^_~

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn daar he! Ik was er een paar weken geleden voor een workshop zeefdrukken.
  Zo jammer dat het niet dichter bij huis is, maar ga zeker nog een keertje die kant op hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben blij dat je een gezellige dag hebt gehad en ik zie de zelfgemaakte koekjes ;-) met leuke prikkers wel tegemoed. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er superleuk uit! Nog een tip; ik hou mezelf altijd voor niet te snel te denken dat iets mislukt is... Gewoon doorgaan en dan komt het meestal wel weer goed! :-) maar dat doe jij zo te zien ook al, want het bijtje werd een prachtige vlinder!
  X Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. had ik dat geweten..... Ik heb nog staan twijfelen, maar had geen zin om allleen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten