Wat een eikels

 Dit weekend ging ik aan de slag met een heel ander soort confetti. Bij Manon van @petit_petite_nl zag ik op Instagram Acorn confetti oftewel eikeltjes confetti voorbijkomen. 

idee en foto's: Manon @petit_petite_nl

Manon haakte eikeltjes in de leukste kleuren die ze vervolgens aan het hoedje lijmde.
Ik was gelijk enthousiast en zag het helemaal voor me, maar dan aan een tak. Alsof het zo moest zijn, werd er van de week in de familie een eikenboom gerooid. Toen mij dat ter ore kwam, sprong ik snel op de fiets, want alle takken e.d. werden gelijk afgevoerd. Ik haalde er een aantal takken uit en ging er dit weekend mee aan de slag.
Nadat ik het blad eraf had gehaald, kon ik zien hoeveel eikels ik moest gaan haken. Nadat ik er 3 had gehaakt, vroeg ik mij af waar ik aan begonnen was, maar al snel veranderde dat in enthousiasme om de tak gevuld te krijgen.


Ik heb 2 flinke takken af en wat is het eindresultaat een vrolijk geheel. Ik had ook een los setje hoedjes en deed daar het volgende mee...


Ik boorde een gaatje in 1 van de takken en prikte vervolgens het steeltje van de eikelhoedjes in de tak. Dus op deze manier kun je ook een tak vullen. Is het gaatje iets te groot, dan maak je gebruik van een beetje lijm om het vast te zetten.


Inmiddels heb ik de 2 takken toegevoegd aan de vaas met rozenbottel en lampionnen en dat zorgt voor een fijne en vrolijke herfstsfeer.

Mocht je willen weten hoe je deze eikeltjes haakt, kijk dan hier bij Manon @petit_petite_nl. Hier vind je haar tutorial en kun je fijn aan de slag.

Hopelijk gaat het verder goed met jullie en genieten jullie ook van de kleine dingen waar je binnen no time vrolijk wordt. 
Succes en een fijne dag!


Reacties

Een reactie posten