Let's Picknick


Een paar weken terug had ik afgesproken met vriendinnen Zjojes, Joyce en Thea. Het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar hadden gezien en dan is in deze tijd een picknick het perfecte uitje om af te spreken. Alle vier namen we lekkere (zelfgemaakte) dingen mee. Hoewel het weer ons even in spanning liet, kwam het helemaal goed. De zon liet zich af en toe zien en het was niet te warm kortom perfect picknick weer en we hebben genoten. Lekker bijgekletst en heerlijk gegeten wat wil je nog meer.


Mijn aandeel in de picknick waren funky kwarktaartjes. Het idee hiervoor deed ik een tijdje geleden op bij Kers op taart. Ik kocht een pak naturel kwarktaartmix en verdeelde de gemixte kwark in 3 bakjes om het vervolgens met kleurstof te kleuren. Daarna verdeelde ik het in leuke glaasjes van de kringloop. Mega handig om de taartjes mee te nemen en na het taartje een perfect glaasje voor een waxinelichtje.

Last minute maakte ik placemat servetten van een schattig oud stofje. Het stofje werkte ik af met fluor roze stiksel en ik stikte een transparant labelhoesje mee. In dit hoesje schoof ik de boodschap Bon Appetit, maar je kunt er natuurlijk elke boodschap inschuiven die je wilt.


Bij het taart/waxinelicht glaasje, maakte ik waxinelichtjes met een berichtje. Dit idee heb ik van Valérie van Fox_on_a_cloud. Zij stuurde mij eens met een snailmail een lichtje met een boodschap en echt een superidee wat je in een handomdraai maakt. Hoe dan? Je print/schrijft een berichtje op een papiertje en knipt het uit op de maat van het waxinelichtje. Je haalt het waxinelichtje uit het cupje en legt het berichtje op de bodem. Zodra de ontvanger het kaarsje aansteekt, verschijnt na enige tijd als het waxinelichtje volledig verwarmd is het berichtje.


Voor een uitje als dit heb je niet veel nodig en het genieten is niet in geld uit te drukken daarom was het berichtje onder het waxinelichtje: Enjoy the little things called Magic, want het zijn echt de kleine dingen die het doen.

Fijne dag allemaal!

Reacties

Een reactie posten