Liefs


Vorige week zag ik op het IG account van In de Buurt Veenendaal een oproep van Netwerk voor Jou Veenendaal. De vraag was of er mensen zich willen opgeven, om in deze bijzondere en voor sommige mensen eenzame tijd, een kaartje te sturen. In dit geval gaat het om mensen die niet naar hun dagopvang kunnen en sinds een paar dagen geen bezoek kunnen ontvangen. Ik stuurde een mail en gaf mijzelf op. Zo ontstond het idee van een kaartje met een kleinigheidje, zodat de ontvanger weet dat ik aan degene op afstand denk kortom een hart onder de riem.Ik wilde de kosten zo laag mogelijk houden, zodat mijn budget het toe zou laten om meer dan 2 kaartjes op te sturen. Er pasten 4 kleine kaartjes op een liggend A4 met de tekst liefs.

Zou je deze kaartjes ook willen gebruiken... klik dan op bovenstaande afbeelding. Klik op de rechter muisknop en sla afbeelding op.
Hieronder voor de zekerheid een korte uitleg om het bestand uit te printen in Word.


1. Open een nieuw bestand in Word
2. Klik in de bovenbalk op Pagina-Indeling en klik vervolgens op Afdrukstand en zet deze op liggend.
3. Klik nu op Marges en pas de marges aan naar nul. Je krijgt nu een melding... klik op het balkje Negeren.


4. Klik op Invoegen en daarna op Afbeeldingen en je plaatst het bestand.
5. Klaar om te printen.


Alleen het kaartje zou genoeg zijn, maar ik wilde er een kleinigheid bij maken en dat werd een gehaakt hartje. Het patroon van dit hartje is van One Social Girl en ze verteld hier hoe je het haakt. Het patroon is in Amerikaanse haaktermen uitgeschreven. Wolplein legt hier alle haaktermen uit, zodat het een makkie is om, als je da zou willen, het hartje te haken.

Het garen wat ik hiervoor gebruikte is Durable Glam kleur goud.


De kaartjes werden gesneden/geknipt en ik maakte zoals je op bovenstaande foto kunt zien, met behulp van een gaatjestang, 2 gaatjes. Met een haaknaald haalde ik eerst de draadjes door het onderste gaatje naar de achterkant om vervolgens de draadjes door het bovenste gaatje weer naar buiten te halen. Op deze manier kan het kaartje heel makkelijk opgehangen worden.


En zo printte, haakte en postte ik in Veenendaal zelf (om ook deze kosten te besparen) de nodige kaartjes met heel veel liefde, want hoe gek en angstig deze tijd is, het gevoel van verbinden is des te groter. Mijn voornemen is, dat ik zal proberen om dit vast te houden als we weer kunnen spreken van goede tijden.

Mochten jullie vragen hebben, laat het me weten via confetti.happiness@gmail.com.

Ik wens jullie veel liefs en gezondheid toe.

Fijn Weekend!
X Liza


Reacties

Een reactie posten