Aan de slag


Een aantal weken terug trok ik de stoute schoenen aan en pakte ik eindelijk de voorkamer aan. Ik riep al enige tijd dat dit moest gebeuren, maar je dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Eigenlijk moeten alle deuren en kozijnen weer eens aangepakt worden, maar als je eenmaal ergens woont ga je toch anders te werk dan in een leeg huis waar je naartoe verhuist. Dus ik begon in de voorkamer.


Eerst het houtwerk vetvrij maken, daarna al het houtwerk geschuurd en weer stofvrij maken. Als je dit leest zou je het al bijna opgeven toch, maar ik ging door. Alles afgeplakt en een zeil op de vloer en ook de nodige voorbereidingen voor mezelf gedaan. Ik zou beginnen met het plafond en omdat het risico hoog is dat je de nodige accenten in je haar kan krijgen, deed ik een badmuts op. Zoals je ziet hartstikke handig, geen haar in je gezicht en niet zomaar verf in je haar. Ik maakte wel de nodige indruk op Stijn, Juul, de overburen en andere voorbijgangers, maar het werkte top.


Tijdens de klus kwam ik het handschrift van mijn vader tegen die ons 15 jaar geleden enorm hielp met o.a. de deuren uit de kozijnen halen en noteerde waar ze daarna weer terug moesten. Zo grappig!

Toen het houtwerk aangepakt was, moesten de muren eraan geloven. De muren waren lichtblauw, maar met de lichtinval vond ik deze kleur net iets te vel. Ik had 3 kleur suggesties op de muur gehangen en na 2 weken kwam de aap uit de mouw. Koert vond de kleuren saai. De stoelen bij de tafel zijn eerder dit jaar geverfd met Flexa Mooi Makkelijk in de kleur Puur Tijm. Ik wist dat er in de Tijm reeks meerdere kleurtinten waren dus bestelde ik 2 Flexa kleurtesters in de kleuren Vol Tijm en Midden Tijm. Uiteindelijk kozen we voor Midden Tijm. Een vergrijsde en toch frisse groentint die perfect bij ons en onze spullen past en door de lichtinval niet te fel is.


En wat lichtinval met een kleur doet zie je op bovenstaande foto's. Het ene moment een rustige vergrijsde groen en even later een frisse groen door een wat zonnige lichtinval.

Als verjaardagscadeau had Koert voor mij een hele lange kapstok/schilderij plank gemaakt waar ik naar hartlust lijstjes en andere accessoires op en aan kan stallen. En wat ben ik hier blij mee, want zoals je ziet, dat is nogal wat. Ook erg handig om eens het e.e.a. te wisselen.


En wat ben ik blij met het eindresultaat. Nog een beetje schuiven met de spulletjes en binnenkort in gezellige Kerstsfeer... ik heb er zin in.

Fijne dag nog!

Reacties

 1. Ja, je moet ergens beginnen toch........ Het resultaat is super; mooie kleur en een prachtige verzameling aan de muur. Het is fijn om te zien dat je plezier hebt van m'n "post".
  Enne ik onthou de tip van de badmuts ;-)
  Fijne maandag daar.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een lief verjaardagskado (voor al je schatten)! Petje af voor de doorzettingsvermogen (en de mooie kleur)!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten