Colour boost voor kledingkast


Heb jij dat ook weleens? Je staat voor je kledingkast en denkt: Wat moet ik aan vandaag? Dat er een aantal kledingstukken niet meer bij je passen of dat je voor een kleur gekozen hebt die eigenlijk niet bij je past? Voor mij was dat herkenbaar. Ik ben geen fashionchick, maar ik vind het geweldig om dingen te combineren op mijn manier.  Ook vind ik het leuk om me heen te kijken hoe andere zich stylen en laat ik me hierdoor inspireren, maar hoe je combineerd en zorgt dat het bij je past...

Er is een tijd geweest dat ik me bijna alleen in het zwart liet zien, maar sinds een aantal jaar durf ik  meer kleur te dragen. Het begon met gekleurde hemdjes waar een randje van onder mijn shirts uit kwam en daarbij een passende kleur ketting te dragen. Op een gegeven moment ben ik gekleurde knoopjes op mijn zwarte vesten gaan zetten en zo groeide mijn liefde voor kleur in mijn kleding. Toch ging ik ook de mist in door kleding te kopen wat me betreft kleur niet goed stond of waar ik me niet goed in voelde. Toen Instagram vriendin Anique (Sensa Stijlcoach) mij en anderen uitdaagde om over je eigen stijl na te denken en ons handvatten aanreikte om zo je eigen stijl te ontdekken, wist ik nog beter wat ik bij me vond passen. We maakten een eigen stijl collage en keken kritisch naar de inhoud van de kledingkast en zo vielen de kledingstukken op mijn plek.

Voor de collage die ik maakte, leende ik foto's van Pinterest. Via mijn Pinterest pagina Confetti Lab - Style vind je terug waar ik de inspiratie vond.


Na het maken van mijn eigen stijlcollage en het bekijken van de inhoud van de kledingkast, zag ik dat ik een aantal vesten had liggen die ik weinig droeg. De reden was toch de kleur die te wit was of een vest die net iets te fel rood was en een groen vest waar de kleur mijn gezicht flets maakte. Hoewel ik in de zomer geboren ben merkte ik dat ik me fijn voel in herfstkleuren.


In november maakte ik een Adventskalender voor CraftKitchen.nl en de mintgroene stof die ik hiervoor gebruikte gaf ik een dip dye effect geven. Hiervoor gebruikte ik EasyColor textielverf van Marabu in de kleur donkergroen. Na het dip dye-en van de Adventskalender herinnerde ik me het fletsgroene vest uit mijn kast en gaf deze hetzelfde donkergroene verfbad. Het resultaat was zo verrassend en mooi dat dit de doorslag gaf om hiermee meer te laten zien als item op CraftKitchen.nl. Hoewel de kleurcollectie van Marabu EasyColor best uitgebreid is laat ik hieronder zien je hoe ik als experiment kleuren mengde voor...


een okergele/caramel kleur


een brique tint


en een petrol kleur.

Na de verfbaden werd het combineren een makkie.

Na verschillende wasbeurten blijven de kleuren mooi dus me = happy en zo draag ik de oude vesten voorlopig nog met veel plezier.

Wil je meer weten over hoe ik te werk ben gegaan klik dan hier om naar het item bij CraftKitchen.nl te gaan.

Nieuwgierig naar de bestaande Marabu Easy Color kleuren? Klik hier voor het kleuroverzicht.

Wil je meer weten over Sensa Stijlcoach Anique dan vind je haar hier op Instagram, hier op Pinterest en binnenkort hier op www.sensastijlcoach.nl.

Fijne dag allemaal!Reacties

Een reactie posten