Aan de slag met Flexa


Een paar weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij het Flexa Bloggersevenement. Vorig jaar was het erg inspirerend dus ook dit jaar ging ik graag op de uitnodiging in. We werden door Odet van Winsen en Dirk van der Meer welkom geheten. Ze brachten ons op de hoogte van hun nieuwste producten en gaven ons fijne tips om op de juiste manier je verf aan te brengen.


Hun nieuwste product heet Flexa Expert dit product voldoet aan allerlei wensen zoals b.v. een latex die je met het grootste gemak schoon kan maken. Om ons hiervan te overtuigen, namen ze ons mee naar een trainingsruimte waar het e.e.a. werd uitgeprobeerd op een standaard latex en de nieuwe Flexa Expert latex. Dirk van der Meer ging aan de slag met een fluorstift, ketchup, koffie e.d. op beide soorten latex. Om ons het zelf te laten ervaren mocht één van ons het gaan schoonmaken. Ik offerde mijzelf op en ik was overtuigd. Op de gewone latex bleven de vlekken zichtbaar en door met een doekje het schoon te maken werd de vlek min of meer groter i.p.v. schoner. Dezelfde vlekken op de aangebrachte Flexa Expert latex waren goed te verwijderen met een vochtig doekje.


In the Colour of the Year room maakten we kennis met de (bijna) oneindigheid van kleuren en allerlei combinatie's. Flexa's kleurexpert Heleen van Gent vertelde vol passie over haar werk en hoe collectie's ontstaan. Het was erg inspirerend en stiekem ben ik een beetje jaloers op haar, want wat lijkt me het een geweldige baan. Ook vertelde ze over het ontstaan van the Colour of the Year. De kleur van 2016 is al bekend, maar houden ze nog even geheim. Wij mochten onze voorspelling op het grote bord zetten en afwachten of we in de buurt zitten. Zelf heb ik het gevoel dat het een rode kleur zal zijn. Geen brandweer rood, maar b.v. de kleur van tomaat een rood/oranjetint, want ik betrap mezelf erop dat ik weer vaker aangetrokken word naar rood en oranje tinten. Ik ben benieuwd wat de uiteindelijk kleur gaat worden.


 Ben je nieuwsgierig geworden naar het hoe en wat betreft the Colour of the Year.,. kijk dan hier en ontdek de kleuren van de afgelopen 11 jaar.


Wij kregen een goodie bag mee met de nodige gereedschap om te gaan schilderen en we mochten een kleur uitkiezen uit de Flexa Expert Houtlak collectie. Ik koos voor zilvergrijs. Deze kleur oogde zo goed als hetzelfde als de kleur van mijn dressoir. Hiervan was het bovenblad beschadigd en met deze lak kon ik aan de slag om de schade te herstellen en ervaren hoe deze lak zijn werk doet. Nadat ik het bovenblad licht had opgeschuurd, lakte ik het af en het resultaat is fijn. De houtlak is op waterbasis dus snel droog en zo goed als geurloos.

Dit jaar bestaat Flexa 60 jaar en dat is niet voor niets, want als je zo'n mooi product de consument kan aanbieden moet je het wel lang volhouden.Reacties

 1. Wat een leuk, kleurig event! En wat fijn, zo'n goodiebag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk dat Flexa zoiets organiseerd en dat jullie daarvoor werden uitgenodigd.
  De kleur grijs die je koos vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke ervaring en altijd fijn om wat mee naar huis te mogen nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jammer dat ik er niet bij was als ik je verhaal lees en foto's zie! Volgende keer misschien weer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk event lijkt me dat! Lees zo graag jouw blogs over je uitjes heerlijk!!
  Alsof je gewoon gezellig mee bent ;).

  X Arja

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten