Winter Wonderland DIY: Hertenkop (100% diervriendelijk)


Al een paar jaar ben ik in deze periode op zoek naar een hertenkop voor aan de schouw. Een hertenkop met een knipoog, want zo'n opgezette exemplaar is niets voor mij.

3 Jaar geleden probeerde ik het alternatief na te maken wat ik hier bij Villa 'd Esta zag. Het resultaat was een homp klei wat meer op de vorm van een zadel leek dan de vorm van een hertenkop.
Vorig jaar maakte ik dit exemplaar, wat ik tegenkwam bij Know and Tell crafts.
Een aantal weken geleden begon het weer door mijn hoofd te spoken. Het exemplaar van vorig jaar hangt nu in de voorkamer en ik ging toch wat anders uitproberen. Mijn nicht vertelde me hoe zij een foto op een houten plank had gekopieërd en dat was voor mij de aanleiding voor mijn hertenkop 2014.En Oh My Deer dit heb je er voor nodig:
gel medium
kwasten
een laserprint van een hert (via Google)
schaar
een houten plank op maat
blanke lak of modpodge
kronkelige takken
zaag
boormachine
schroeven
schroevendraaier
stevig draad of touw
taggerHoe eenvoudig het is om een laserprint met gel medium op een houten plank te krijgen laten ze in dit filmpje zien.


Nadat ik ook de afbeelding had afgelakt en het goed was gedroogd, maakte ik met behulp van een draad en een tagger een ophang systeem.

Hierna boorde ik 2 gaten tussen de oren. Ik boorde de gaten iets scheef zodat de takken er zo geloofwaardig mogelijk op gezet zouden worden.

De takken werden op maat gezaagd en ook hier boorde ik een gaatje in. Dit met een iets kleinere boor dan de maat van de schroef, zodat de schroeven niet te los in de takken zouden zitten.

Het lijkt misschien een hele klus, maar voordat ik het wist had ik een hele familie aan de schouw hangen. Mocht je vragen hebben... je kunt me altijd mailen via confetti.happiness@gmail.com.

De komende tijd zullen er hier nog meer Winter Wonderland D.I.Y's voorbij komen, Voor Moodkids.nl  heb ik een aantal winterse D.I.Y.'s gemaakt en vanaf morgen gaat er een superleuke samenwerking van start:


Ceciel van het blog Badschuim organiseert dit jaar voor het eerst #Happykidsmas DIY Countdown en ik ben 1 van de 5 deelnemers. Klik hier voor meer informatie en laat je de komende weken verrassen door Badschuim, Galerie Lucie, Van Britt, Van Klaasje en Confetti Lab. Morgen start Gallerie Lucie met de #Happykidsmas DIY Countdown dus hou het in de gaten!

Fijne dag nog!

Groetjes,
Liza


Reacties

 1. Super leuk...! Ga hem onthouden! Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat die winterse DIY-tjes maar voorbijkomen ! Ik kijk er naar uit ! Je hert is in elk geval super leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik ben echt fan van die van jou! Vind dat eigenlijk ook de mooiste :) Wat tof zo gedaan met dat gewei en die foto.
  Heb de anderen net nog even bekeken, die zijn ook mooi maar die van jou springt eruit! Op instagram zag ik ook al mooie kerstfoto's bij je voorbijkomen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave hertenkop!
  En ik kijk uit naar je bijdragen aan de happykidsmas DIY countdown, wat leuk!!
  Goed bezig Liza :-)
  groetjes, Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, zeg! Je zou het ook kunnen gebruiken om je halssnoeren op te bergen. Check even hier: http://vitaya.be/rok-en-rol/oh-deer-necklace-deer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend leuke hertenkoppen. Echt gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk gedaan zeg!! Wat maak je toch een prachtige dingen!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een pracht exemplaar, een echte diervriendelijke!! Heel mooi geworden Liza en ik mag aan nemen dat deze na de kerst zal blijven hangen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi LIza, wat een idee om zo een print op hout te krijgen, dat vraagt om een experimentje.
  Mooie hertenkoppen, zo bij elkaar. Die mogen nog wel een blijven hangen, tot ver na de Kerst. Groetjes, Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is ie leuk geworden Liza! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aha, jij had 'm ook al ontdekt, de foto op hout! :-) wat een prachtig resultaat. Echt te gek!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten