Refashion: Mix & match t-shirtNa het refashion experiment met mijn vest had ik de smaak te pakken. Refashion is een term wat ik tegenkwam op Pinterest en staat voor het vernieuwen van een oud kledingstuk. Ik had nog een oud zwart t-shirt liggen waar ik ook wat mee wilde uitproberen. Op mijn Pinterest bord had ik al wat inspiratie opgedaan voor een leuk kraagje, dus dat wilde ik in ieder geval uitproberen. Van een sjaaltje wat ik jaren geleden kocht op een markt in Frankrijk wilde ik nieuwe mouwen maken. Het idee was er en nu moest ik aan de uitvoering beginnen.


Eerst maakte ik een patroon voor een kraagje. Ik koos voor een roze kraag met een groen randje van paspelband. De kraag zette ik met zwart biaisband vast op de binnenkant van het t-shirt. Het was een gepruts, maar het lukte.
Nadat ik de huidige mouwen ruim uit het t-shirt had geknipt, ging ik een beetje schuiven met de sjaal. Op die manier kon ik zien hoe ik de mouwen wilde maken.
Toen ik bezig was had ik niet gelijk het gevoel dat het wat zou kunnen worden. Het was niet iets wat ik vaker had gedaan en dan is het toch een experiment. Als je er maar de tijd voor neemt, lukt vaak meer dan je denkt.


Zo was ik in eerste instantie niet helemaal tevreden over de kraag, maar toen ik het vernieuwde shirt aan deed, was ik helemaal blij. Het shirt zit heerlijk en met de roze riem werd het geheel naar mijn zin. Het is erg leuk om zo'n manier een uniek kledingstuk te hebben. Mijn familie kon niet geloven dat de mouwen eigenlijk een sjaal was. Je snapt wel na het vest en dit shirt beginnen er nog meer ideeën te borrelen. Ik heb ook nog een donkergroen shirt liggen wat ik ga aanpakken dus... wordt vervolgd!

Groetjes,
Liza

Reacties

 1. Hoi Liza !
  Dat is super goed gelukt, je refashioned shirt !
  Je hebt me in elk geval op ideetjes gebracht - heb hier nog een jurkje wat een beetje "pimping" kan gebruiken ! En hoe leuk om ook eens een stukje Liza op de foto te zien :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Liza,
  Wat ontzetten gaaf!! Echt een heel leuk idee en wat goed gelukt!! Ik volg jou met zoveel plezier en door jou blijft het gevoel om echt een eigen Blog ook ontzettend borrelen. Hopelijk zien en spreken we elkaar gauw!! Liefs en dikke knuffels Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Liza,
  Dit is een wel heel goed geslaagd experiment, als het in de winkel zou hangen zou ik het zo kopen, origineel, mooie kleurtjes, helemaal hip!
  Super!

  gr

  Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw,dit is.zó leuk!

  Gr Lize

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend gaaf!
  Staat je goed!
  Wanneer kunnen we een echte ConfettiLab kopen bij je? ;)
  Groetjes
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heeft dit goed uitgepakt zeg! Ik ben nu al benieuwd naar wat je van je groene shirt maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk geworden! Ik had al op Pinterest gezien dat je naar ideeen keek, deze is super goed geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat superleuk gedaan. En dat geeft ook altijd zo'n goed gevoel he als je iets wat je toch al hebt iets nog mooiers maakt. Ik kan daar enorm van genieten! En hoe is het nu met het donkergroene shirt? Ben benieuwd ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten